Waluty:

Trekkingi SALEWA Wander Hiker Gtx GORETEX 634600358 Dark Denim/Holland Buty Trekkingowe i Trapery Półbuty Męskie ITGDFK

PLN849.27  PLN404.43
Oszczędzasz: 52%

• Kod produktu: ITGDFK
  • 868 Sztuk w magazynie

Proszę wybrać:

Dodaj do koszyka:

• Producent Salewa
  • Model: Wander Hiker Gtx GORE-TEX 63460-0358
  • Kolor Granatowy
  • Cholewka skóra naturalna - nubuk, materiał - materiał, tworzywo - wysokogatunkowe tworzywo
  • Wnętrze: materiał
  • Wkładka: materiał
  • Technologie 3F, Flex System, GORE-TEX® Extended Comfort Footwear, Michelin Tech Soles, OCsystem, Ortholite
  • Wysokość całkowita buta: 12,5 cm
  • Podeszwa: wysokogatunkowe tworzywo
  • Grubość podeszwy: 3 cm
  • Waga buta (najmniejszy rozmiar): 426 g
  • Inne: sznurówki z materiału
  • Seria Salewa Fall/Winter 2017

Esencja komfortu dla Twoich stóp. Kolejny owoc współpracy SALEWA i Michelin, tym razem nowość w linii Hiking. Model, który szybko stanie się dla Ciebie wyznacznikiem najwyższej wygody podczas wyjazdów w góry, podróży czy codziennego poruszania się w mieście. Bazę buta stanowi techniczna podeszwa Michelin® Wander Hiker, która szybko przystosowuje się do terenu, dając stopie większą powierzchnię styczności z podłożem, co nie tylko poprawia przyczepność, ale również przekłada się na lepszą amortyzację. Agresywny profil oraz guma Michelin® Outdoor Compound zapewniają optymalną stabilność oraz przyczepność do nierównego podłoża. Pracę podeszwy zewnętrznej wspomaga podeszwa wewnętrzna stworzona w technologii SALEWA Gumflate - elastyczna warstwa redukuje punkty nacisku pod stopą, dzięki czemu uczucie wygody towarzyszy użytkownikowi na każdym kroku. O precyzyjne dopasowanie buta do stopy dba legendarny system 3F - znak firmowy SALEWA, który poprzez połączenie stref śródstopia i pięty zapewnia jej jednocześnie optymalne podparcie. But posiada również elastyczny wyprofilowany łukowo kołnierz z pianki Ortholite, który dając stopie więcej swobody z tyłu kostki znacznie podnosi komfort zwłaszcza podczas schodzenia. Stylowa nubukowa cholewka kryje pod sobą wyściółkę z membrany Gore-Tex® Extended Comfort - skuteczną ochronę przed przemoczeniem i przegrzaniem. Wszystko to sprawi, że Wander Hiker nie będziesz chciał odstąpić nawet na krok.

Przeznaczenie:  trekking w terenie górskim, po mniej technicznych trasach. Doskonała amortyzacja. Hiking.